Op 9 januari bereikte ons het droevige bericht dat Carlo van de Kragt, speler bij de recreanten, is overleden aan de gevolgen van de verwondingen die hij opliep bij de brand bij Sabic. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega's.

Paul van Mameren, voorzitter van de jeugdcommissie en teamgenoot van Carlo, schreef onderstaande tekst, die tijdens de uitvaart op 17-1-2017 is voorgedragen door Rowan Duijsens.


Lieve Angela, Luca, ouders, familie en alle andere aanwezigen,
Drie jaar geleden kwam Carlo samen met Luca binnenlopen om een keer mee te doen met het volleybal bij onze allerkleinsten. Sindsdien hoorde zowel Luca als Carlo, maar zeker ook Angela bij onze familie, de Jokers-familie. Zelfs Opa, voor sommigen van ons toch al geen onbekende, kwam regelmatig met Luca een balletje spelen.
Carlo voelde zich al snel thuis. Hij hielp al snel mee met het geven van training en nam ons befaamde jongensteam op de zondagen onder zijn hoede. Door zijn werken met diensten snipperde hij regelmatig een paar uurtjes om bij de toernooien te zijn. Alles om met zijn Luca heerlijk tijd op het veld door te brengen. Hij wist de jongens te motiveren, wat leidde tot een dubbel kampioenschap van de jongens. Uiteindelijk ging hij zelfs met de jongens deelnemen aan de regiokampioenschappen.
Ik weet zeker dat Carlo nog een ander groot hoogtepunt meegemaakt heeft bij de Jokers. In 2015 was er bij de jeugdactiviteit van het Jokers-toernooi een clinic georganiseerd met Guido Görtzen. Net zoals bij alle andere volleyballers van deze leeftijd was dit één van zijn jeugd-idolen. Als een kind zo blij staat Carlo met Luca, Guido en zijn gouden medaille op de foto.

Ook Guido is door ons op de hoogte gebracht, dit is zijn reactie:

Wat verschrikkelijk om te horen, woorden schieten me tekort. Het doet me veel verdriet. Ik kan me het moment nog goed herinneren, het was een mooie dag met vele mooie herinneringen, Carlo en Luca waren bijzonder enthousiast en we hebben uitgebreid gesproken. Dat hij fan was blijkt ook wel uit zijn profiel foto op facebook, ik ben vereerd dat ik hem op de clinic gesproken heb. Het doet me veel pijn en ik vind het heel jammer dat ik nu in Korea zit en niet in de gelegenheid ben aanwezig te zijn bij de uitvaart om mijn laatste eer aan Carlo te bewijzen- een groots en bijzondere man, vader en echtgenoot.
ik wens Angela, luca, familie en vrienden heel sterkte en stuur ze veel liefde vanuit hier. Liefs Guido

Bijzondere dank voor Paul Vollema

Het duurde ook niet lang voordat Carlo zelf ook het volleybal weer oppakte. Bij ons recreatieve herenteam van de dinsdagavond herleefde hij ook zelf zijn gloriedagen in het volleybal. Carlo kon, als geen ander, een fantastische aanloop nemen om door de lucht te zweven. In zijn jonge jaren torende hij dan boven het net uit… Tegenwoordig kwam hij helaas niet zo hoog meer, maar blokken kon hij als geen ander. Aanvallen overigens ook hoor ;-). Hij had een feilloos gevoel voor de bal. Volleybal verleer je namelijk nooit meer. Ook in dit team maakte Carlo snel deel uit van het meubilair. Altijd was Carlo even fanatiek om te winnen van een tegenstander.

Op 28 december ging er een schok door de vereniging. Onze wereld schudde op zijn grondvesten. Een ongeluk bij de naftakraker van Sabic. Al snel kwamen appjes van Angela binnen, dat haar Carlo lag te vechten voor zijn leven. Ongelooflijk! Twee weken later kwam er een einde aan dit laatste gevecht van Carlo.

Natuurlijk wensen wij Angela en Luca héél veel sterkte toe in de komende tijd.
Eén ding willen wij jullie wel graag meegeven: Jullie blijven altijd lid van onze familie!