Wedstrijdverslag MC2

Er was eens volleybal sprookjesteam genaamd de MC2 die op zaterdag 24 september 2016 een wedstrijd had. Op die dag moest het team uit naar sport en spel in Hoensbroek. De dag van te voren kwamen twee afmeldingen van teamgenoten dat ze jammer genoeg ziek waren. De coach had gevraagd of iemand dit team kon uithelpen. Jammer genoeg kon niemand uithelpen. Dit betekende dat er maar 6 speelsters waren, deze speelsters waren Anique, Davina, Janna, Eirian, Charissa en Marissa.

Maar het sprookje begon niet goed, het team plus de supporters konden de ingang niet vinden. Na lang zoeken en hard geklop op de deur vonden ze de ingang. Toen was het snel omkleden en snel aan de warming-up beginnen. Toen iedereen goed warm was en het inspelen was gedaan kon de wedstrijd beginnen. De coach begon haar zegje te doen, het is een vrij nieuw team, probeer de service strak over het net te doen en het ging goed bij het inslaan probeer dat ook te doen in de wedstrijd.

Toen de coach klaar was en de tellers hadden de opstelling opgeschreven kon de sprookjeswedstrijd beginnen. De MC2 begon met de opslag, de eerste opslag ging goed en strak over het net en zo ging ook de tweede maar jammer genoeg ging de derde net in het net. Dus nu was het tijd om de service te krijgen dat ging toch nog niet zo goed. Omdat sport en spel vrij kort serveerde werd het wel lastig. Gelukkig gingen in de hoofdjes van dit sprookjesteam snel de knop om, na het zeggen van de coach, om dan toch een stapje naar voor te gaan. Maar door de vele servicesreeksen van de tegenstander ging deze eerste set in dit sprookje naar de tegenstander.

In de tweede set ging het beter bij het team er was een rust bij het team neergeslagen. Iedereen ging weer het veld in met een goed gevoel. Als ging in een keer een stuk makkelijker en de tegenstander kreeg het steeds lastiger om ballen terug te spelen waardoor het team steeds meer punten scoorde. Ook ging de service steeds beter en de tegenstander kreeg het er steeds moeilijker mee. Maar rond het einde van de set kwamen de tegenstanders terug. Op 24-20 pakte de coach een time-out om de rust weer terug te pakken en het werkte de tweede set van dit sprookje ging naar de MC2!!!!

De derde set begon hetzelfde als de tweede set er was rust in het team, de service ging weer goed, maar de tegenstander ging toch wat lastiger serveren. Op een moment pakte de coach een time-out om er even voor te zorgen dat het pit weer terugkwam in het team. Na deze time-out was er ook weer pit te vinden in het team. En doordat er weer pit in kwam won dit team ook de derde set vaan dit sprookje.

In de vierde set had de coach twee meiden van plek laten verwisselen. Dit pakte jammer genoeg niet goed uit. In de vierde set stond het team nogal vast in het team en de pit miste in het team. De service ging goed, maar de service van de tegenstander ging veel beter en meer gevarieerd, waardoor het lastiger werd om een goede pass te geven. Jammer genoeg ging deze set naar de tegenstander.

Dus dit sprookje werd ook nog langer, er kwam een vijfde set aan. De opstelling bij MC2 werd weer terug gezet naar de opstelling van de 1st, 2de en 3de set. Daar was iedereen in het team erg blij mee. In deze set zat weer de pit en de rust die gemist werd in de vierde set. De services gingen weer en de gevarieerde services van de tegenstander werd goed ontvangen. Ook door een mooi blok aan het net van Eirian, die binnen de drie meter lijn kwam en paar aces, was dit een hele goede laatste set om te spelen van dit sprookjesteam. Want ook deze set werd gewonnen door de MC2!!!!! Waardoor dit team de eerste wedstrijd van de competitie heeft gewonnen, maar ook hun allereerste wedstrijd ooit gewonnen hebben.

Zo komt het eerste sprookjeshoofdstuk van dit sprookjesboek te einde. Tot het volgende hoofdstuk.